Mamma’n til Åsne Seierstad: - Jeg har alltid tenkt at man ikke skal være stolt av barna sine

Feminist Frøydis Guldahl (78) tror Åsne Seierstads (46) drivkraft er genetisk. Men hun fikk seg en kalddusj da datteren ville bli drillpike.

Rebellstøtte: - Hun har stor gjennomføringskraft. Som barn var hun et uromoment i klassen, for lærerne, men jeg ser på Åsnes aktivitet som positivt, sier mamma Frøydis Guldahl (78). Foto: Nina Hansen
Rebellstøtte: - Hun har stor gjennomføringskraft. Som barn var hun et uromoment i klassen, for lærerne, men jeg ser på Åsnes aktivitet som positivt, sier mamma Frøydis Guldahl (78). Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Åsne har alltid hatt en sterk vilje. Når hun ville gjøre noe, skulle det skje umiddelbart, enten hun fikk hjelp eller ikke, sier Frøydis Guldahl.

Sa hun nei til å male med datteren som liten, gikk Åsne umiddelbart i gang med å finne fram malesakene selv. Ustoppeligheten fortsatte gjennom oppveksten til journalist og forfatter Seierstad ble krigsreporter i Tsjetsjenia, Afghanistan og Irak, og havnet på New York Time’s bestselgerliste 43 uker i strekk med «Bokhandleren i Kabul». I høst er hun aktuell med dokumentarboka «To søstre» om to søstre som reiser til Syria og radikalisering av norsk ungdom. Som gammel SV-er og feminist er Frøydis Guldahl glad for datterens samfunnsbidrag.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer