<strong>LÆREGUTT:</strong> Da Håvard Tjora dro i militæret hadde han forlengst bestemt seg for veien videre. Mamma Elisabeth er ikke overrasket over hvor mye yngstesønnen har fått ut av yrkesvalget. Foto: PRIVAT
LÆREGUTT: Da Håvard Tjora dro i militæret hadde han forlengst bestemt seg for veien videre. Mamma Elisabeth er ikke overrasket over hvor mye yngstesønnen har fått ut av yrkesvalget. Foto: PRIVAT Vis mer

Mamma’n til Håvard Tjora: - Han testet seg en gang for ADHD og fant ut at han hadde det. Dét tror ikke jeg noe på

De hersens naturfagleksene. Elisabeth Tjora (69) kan fortsatt høre sønnens frustrasjonsbrøl fra gutterommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har hendt at vi har spurt Håvard om det er nødvendig å kjøre i timevis i mørket på vinterglatte veier for å holde foredrag for noen få mennesker i ei bitte lita bygd. Da svarer han at «ja, dette er viktig, da må alle få høre om det», sier Elisabeth Tjora (69).

Stolt mamma

Det er vanskelig å komme på en annen lærer som har klart å markere seg like sterkt som Magasinets spaltist, Håvard Tjora. Det måtte være lærer og forfatter Jens Bjørneboe, uten sammenlikning for øvrig. For øyeblikket pendler superlæreren mellom diverse oppdrag på fastlandet og deltidsjobb på skolen i Longyearbyen. Der har han bodd siden 2013, sammen med lærerkona Viktoria og de to barna. I tillegg til jevnlige meningsytringer, er Tjora en ettertraktet foredragsholder og debattant, forfatter av flere bestselgere og programleder på tv. I 2014 ble han tildelt Jonasprisen for å ha «medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn, hvor menneskelig variasjon og personlige særtrekk vurderes som en berikelse og ikke som et problem». Det er mamma’n hans veldig stolt av.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer