Du leser nå Dagbladet Pluss

Mamma’n til Helene Bøksle:
- Barn kan være grusomme mot hverandre når noen er annerledes

Uten Elen Sands (63) vrange vilje hadde det aldri blitt noen Helene Bøksle (35).

LUKET UT EROTIKEN: - Jeg leste høyt for barna til de var 15 år. Vi var blant annet gjennom hele «1001 natt». Jeg luket ut det mest erotiske, da, men etter hvert var det jo andre ting de heller ville gjøre på kveldene enn å høre meg lese, sier Elen Sand og ler. Foto: Tomm W. Christiansen
LUKET UT EROTIKEN: - Jeg leste høyt for barna til de var 15 år. Vi var blant annet gjennom hele «1001 natt». Jeg luket ut det mest erotiske, da, men etter hvert var det jo andre ting de heller ville gjøre på kveldene enn å høre meg lese, sier Elen Sand og ler. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

- Veldig mange blir overrasket når de møter Helene. Hun er nemlig ustyrtelig morsom, og en eventyrlig imitator. Folk ler så de skriker. «Du skulle vært standupkomiker», sier de til henne.

Mora til den folkekjære sangerinnen med de bløde konsonantene, snakker entusiastisk og på kav Oslo-dialekt. Selv vokste hun opp i det hun kaller en «italiensk familie» i Oslo, men på begynnelsen av 70-tallet reiste den fargerike hippien til Kristiansand.

- Jeg begynte etter hvert på det som den gangen kaltes barnehagelærerskolen og utdannet meg til førskolelærer og videre til dramapedagog. Der stilte jeg meg litt vrang til det å lære og spille gitar, og gitarlæreren sendte meg i sin fortvilelse til pianolæreren Ivar Bøksle for å se om han kunne få noe skikk på meg. Det ble ikke noe orden på pianospillingen, men det ble forelskelse og bryllup isteden. Vi flyttet til Frydnes utenfor Mandal, og i løpet av to år fikk vi tre barn: Helene, og hennes to tvillingbrødre Tørres og Tobias.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.