LUKET UT EROTIKEN: - Jeg leste høyt for barna til de var 15 år. Vi var blant annet gjennom hele «1001 natt». Jeg luket ut det mest erotiske, da, men etter hvert var det jo andre ting de heller ville gjøre på kveldene enn å høre meg lese, sier Elen Sand og ler. Foto: Tomm W. Christiansen
LUKET UT EROTIKEN: - Jeg leste høyt for barna til de var 15 år. Vi var blant annet gjennom hele «1001 natt». Jeg luket ut det mest erotiske, da, men etter hvert var det jo andre ting de heller ville gjøre på kveldene enn å høre meg lese, sier Elen Sand og ler. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer

Mamma’n til Helene Bøksle:
- Barn kan være grusomme mot hverandre når noen er annerledes

Uten Elen Sands (63) vrange vilje hadde det aldri blitt noen Helene Bøksle (35).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Veldig mange blir overrasket når de møter Helene. Hun er nemlig ustyrtelig morsom, og en eventyrlig imitator. Folk ler så de skriker. «Du skulle vært standupkomiker», sier de til henne.

Mora til den folkekjære sangerinnen med de bløde konsonantene, snakker entusiastisk og på kav Oslo-dialekt. Selv vokste hun opp i det hun kaller en «italiensk familie» i Oslo, men på begynnelsen av 70-tallet reiste den fargerike hippien til Kristiansand.

- Jeg begynte etter hvert på det som den gangen kaltes barnehagelærerskolen og utdannet meg til førskolelærer og videre til dramapedagog. Der stilte jeg meg litt vrang til det å lære og spille gitar, og gitarlæreren sendte meg i sin fortvilelse til pianolæreren Ivar Bøksle for å se om han kunne få noe skikk på meg. Det ble ikke noe orden på pianospillingen, men det ble forelskelse og bryllup isteden. Vi flyttet til Frydnes utenfor Mandal, og i løpet av to år fikk vi tre barn: Helene, og hennes to tvillingbrødre Tørres og Tobias.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn