Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mamma'n til Hilde Frafjord Johnson: - En gang kom en far med guttungen sin som hadde fått ei øks i hodet

Ragnhild Frafjord Johnson (86) har aldri vært redd for livet til dattera, selv ikke da hun sto midt i skuddlinja i Afrika.

Samtaler fra kjøkkenet:  – Jeg har tenkt at det må ha vært tøft for henne å stå så lagelig til  for hogg, sier Ragnhild Frafjord Johnson om  datteras arbeid som politiker og fredsmegler. Foto: Morten Rakke
Samtaler fra kjøkkenet: – Jeg har tenkt at det må ha vært tøft for henne å stå så lagelig til for hogg, sier Ragnhild Frafjord Johnson om datteras arbeid som politiker og fredsmegler. Foto: Morten Rakke Vis mer

– Jeg følte meg alltid veldig rolig på at det kom til å gå bra med Hilde, selv når det stormet som verst, sier Ragnhild Frafjord Johnson.

Hilde Frafjord Johnson var sentral under forhandlingene som førte til fredsavtalen i Sudan i 2005, en avtale som markerte slutten på Afrikas lengste borgerkrig. Da Sør-Sudan ble selvstendig i 2011 ble hun FNs spesialutsending til landet, og tanken var å bidra til en positiv utvikling i verdens yngste nasjon. Resultatet ble en blodigere borgerkrig enn den som ble avsluttet seks år tidligere.

Hjemme i Stavanger satt Ragnhild og så på nyhetssendingene som skildret den brutale virkeligheten i Sør-Sudan.

–Jeg visste at hun sto midt i en forferdelig vanskelig situasjon. Det var uvirkelig å se tv-innslagene om opprøret som herjet, med et sånt lite bilde av Hilde i hjørnet. Likevel var jeg aldri bekymret. Jeg hadde en trygghet i meg om at dette kom til å gå bra.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?