Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mamma’n til Mona Grudt: –Vi er ganske jordnære. Mona er ei ujålete jente, trives best i dongeri og genser

Så lenge dattera beholder dialekten har ikke feministmamma Margit Elise Grudt (63) mye imot verken undertøysfotografering eller pistol i hanskerommet.

Arvefryden:  Det er ikke alle som kan skilte  med å ha universets vakreste datter. I Norge er det bare Margit Elise Grudt som kan det. Da dattera Mona Grudt vant Miss Universe  i 1990 fikk hun nemlig papirer på det. Foto: Mari Vold
Arvefryden: Det er ikke alle som kan skilte med å ha universets vakreste datter. I Norge er det bare Margit Elise Grudt som kan det. Da dattera Mona Grudt vant Miss Universe i 1990 fikk hun nemlig papirer på det. Foto: Mari Vold Vis mer

– Hvordan er det å være mora til universets vakreste?

–Å, det er så mange vakre jenter. Men jovisst synes jeg jenta mi er vakker.

Margit Elise Grudt er snar til å påpeke at hun ikke bare har én, men to vakre døtre. Yngstedattera Kristin er sju år yngre enn storesøster Mona. Hun var bare 12 år gammel da søstera på 19 år slo knockout på finalistene fra India, Columbia, Mexico, Tyrkia, Chile, Bolivia, Tsjekkoslovakia, Venezuela og USA – og ble kronet som Miss Universe i 1990.

–Kristin syntes det var veldig stas, men det var nok litt mye fokus på Mona en stund da hun vant. Vi klarte likevel å skape en balanse. Vi er tette med dem begge to og prøvde å leve som før. Men i starten var det voldsomt til medieoppmerksomhet, det var det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?