Du leser nå Dagbladet Pluss

Mandag stemmer Norges eldste mann, Carl Falck (106), på samme parti for 43. gang

- Ikke tvil i min sjel! Har du stemt på et parti hele livet, er det klart du fortsetter med det.

FAVORITT-TIÅR: - Måtte jeg velge, ville det blitt den tiden jeg var dommerfullmektig i Fredrikstad i 1933-34. Det var morsomt arbeid, og Fredrikstad var jo en kunstnerby på den tiden. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
FAVORITT-TIÅR: - Måtte jeg velge, ville det blitt den tiden jeg var dommerfullmektig i Fredrikstad i 1933-34. Det var morsomt arbeid, og Fredrikstad var jo en kunstnerby på den tiden. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

(Magasinet) I Tønsberg i 1907 blir en gutt født, to år etter at Norge har fått sin selvstendighet.

Ett år tidligere ble kong Haakon og dronning Maud kronet i Nidarosdomen. I Bergen trekker Edvard Grieg sine siste åndedrag, og i USA får fargebildene sitt kommersielle gjennombrudd.

Her hjemme får det danske språket et spark ut av riksmålet, når bløte konsonanter erstattes med harde. Det er enda seks år til kvinner skal få stemmerett.

På Majorstutunet bo- og behandlingssenter, 106 år seinere, vet alle hvem han er. På døra henger skiltet «Her bor Carl Falck, Norges eldste mann».

Carl viser rundt i hagen - en deilig gressplen med solbærbusker og benker. Den har han utsikt til fra ergometersykkelen også, som han trimmer på hver dag. En annen beboer står og smugspiser av bærbuskene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.