TRONDHEIM (Dagbladet.no): KINARESTAURANTER FINNES på små og store steder i hele Norge, fra Harstad til Halden.
Og snart kan du kanskje velge bort chop suey og fritert banan til fordel for en deilig manetsalat.
Forskningsprosjektet Norwegian Jellyfish Industrialization utreder for tida muligheten for å drive fangst og foredling av maneter, for eksempel på kronemaneten Periphylla Periphylla.
Også vanligere maneter som glassmanet og brennmanet vil bli undersøkt i matøyemed.
Markedet er både asiatiske restauranter i Norge og eksport til blant annet Kina og Japan, hvor manet blir sett på som eksklusiv festmat i visse kretser.
- I KINA SKAL DU være ganske rik for å kunne unne deg manet, sier en lystig seniorrådgiver Terje Bakken i SINTEF Teknologi og samfunn.
Han ser på muligheten for å foredle monstermaneter fra norske fjorder til asiatisk delikatessemat sammen med den kinesiske NTNU-professoren Kesheng Wang.
- Vi samarbeider med firmaet Su San Norway på Frøya, som delvis eies av nudelkongen Mr. Lee, og som spesialiserer seg i å utvikle eksotiske matvarer som kongesnegler og sjøpølse, forteller Bakken.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger