INTIM HJELP: Vinen kan gjøre det lettere å uttrykke intime følelser. Mange føler de trenger denne hjelpen fordi vår indre selvkontroll. Men gjør det sexen bedre? Les Bente Træens spalte. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
INTIM HJELP: Vinen kan gjøre det lettere å uttrykke intime følelser. Mange føler de trenger denne hjelpen fordi vår indre selvkontroll. Men gjør det sexen bedre? Les Bente Træens spalte. Foto: NTB Scanpix / ShutterstockVis mer

Mange drikker før samleie. Men blir sexen bedre?

Mange føler de trenger denne hjelpen fordi vår indre selvkontroll – den vi har utviklet for å unngå avvisning - er så sterk, skriver Bente Træen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Alkohol er et stoff som påvirker hjernen vår. En viktig funksjon alkohol har er at vi føler vi kan bryte de reglene som ellers hemmer seksuelle initiativ. Vi kjenner oss kanskje mer avslappet og fri. Samtidig nedsetter alkoholen følsomheten i kroppen. Men, forskning viser også at alkoholens innvirkning på hva vi gjør delvis er uavhengig av hvordan den virker på kroppen.

Drikking er forankret i sosialt og kulturelt betingede meninger og vurderinger. Vår norske kultur preges tradisjonelt av verdier om det «ekte» og «naturlige». Hvordan vi presenterer oss, tolkes som et tegn på vår indre sinnstilstand. Det verdsettes ikke at vi endrer oss for mye når vi drikker. Da blir vi «uekte» og «unaturlige». Likevel forsyner alkoholen oss med en perfekt årsak til at noe går dårlig – for «Dette hadde jo aldri skjedd hvis jeg ikke hadde blitt så full»!

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn