- Mange har historier om «nesten-situasjoner»

Menn til kamp mot voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Voldtektene i Oslo fikk mye oppmerksomhet i media for et års tid siden. Det ble nærmest er ramaskrik: nok er nok!

Det blir helt uverdig, i 2008, at man fortsatt skal snakke om at kvinnene selv må ta ansvar og ikke kle seg slik eller sånn eller ikke gå hit eller dit. Mange ble sinte, også menn: nå er det nok. Det er på tide at vi, som lever i et av verdens mest likestilte land, gjør noe med problemet og får ned voldtektstallene.

Vi tror det er mye å vinne på at menn tar opp dette problemet - menn imellom. I den nylig publiserte surveyen «Likestilling og livskvalitet 2007» svarte omtrent 80 prosent av både menn og kvinner at voldtekt er menns ansvar.

Det er mulig å stoppe voldtektene. Det er ikke et «naturfenomen». Nettverket Menn mot voldtekt som ble startet våren -07 oppfordrer menn til å ta opp voldtekt og sexpress i sitt nærmiljø, for å bevisstgjøre gutter og menn. Tanken er at menn sitter med nøkkelen. De kan lære seg å bruke den. De kan bli mer våkne og bevisste.

Dersom menn, seg imellom, lærer seg å gjenkjenne og gripe inn før en mulig voldtekt, vil mye være vunnet. Vår erfaring er at mange har historier om «nesten-situasjoner» og sexpress. Det er mulig å ta opp dette, og lære seg å si stopp. Akkurat som det er mulig for de aller fleste menn å lære seg å løse konflikter uten vold mot kvinner (slik Alternativ til vold har vist).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer