Du leser nå Dagbladet Pluss

Mange retter små

Tapas er uten tvil best i Spania. Men de er heller ikke verst på Grünerløkka.

Gjennomført: Som alle Jan Vardøens prosjekter, er også Hotel Havana gjennomført. En gang butikk, nå mest en restaurant som serverer tapasretter til ok pris. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Gjennomført: Som alle Jan Vardøens prosjekter, er også Hotel Havana gjennomført. En gang butikk, nå mest en restaurant som serverer tapasretter til ok pris. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

 - Skinka, sa Fredag og tok en liten pause.

Robinson så avventende på Fredag.

 - Du skjønner, forklarte Fredag:  - Det er skinka som er hemmeligheten. Hvis den er god, er tapasbaren også det. Det påstår i hvert fall en kamerat av meg som er Spania-ekspert.

Magasinets restaurantløver hadde satt kursen nordøstover i Oslo, til Hotel Havana på Grünerløkka, som serverer mat fra sørvestlige breddegrader. Det 13 år gamle stedet, som fram til ganske nylig først og fremst var en delikatessebutikk med litt servering, er nå først og fremst et uformelt serveringssted med litt butikksalg. Og det er spanske småretter som preger menyen. Mange nordmenn som har tilbrakt fuktige kvelder langs spanske bardisker, har sendt varme tanker til det glupe hodet som en gang fant på dette med å servere litt fast føde mellom alt det flytende. Spansk tapas er av naturligvis av svært varierende kvalitet, men felles for dem alle er at de skal være et gratis — eller svært rimelig — supplement til drikkevarene. I gode, gamle Norge — med vårt prisnivå — er slikt umulig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.