Mango på respekt

Jeg havnet i kryssilden i den store mangokrigen. Det er et søtt sted å være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– De pakistanske mangoene! De er ikke noe tess. Ofte når jeg ser dem, så tenker jeg at de er jo ødelagt. Da er de indiske mye bedre! Mye bedre!

Dommen faller tung og sur over det som kunne vært den søteste frukten i butikken. Og jeg hører den igjen neste gang, med en innstendig oppfordring om å gi de indiske mangoene sin plass i solen. Gangen etter er den enda spissere formulert. Det er ikke måte på hvor viktig det er at jeg skriver om den pakistanske mangoens underlegenhet.

Mens de to landene på det indiske subkontinent har et mye omtalt, men i den store sammenhengen temmelig begrenset atomvåpenarsenal, er både India og Pakistan mangosupermakter. Hver eneste dag forlater tusenvis av tonn med søte mangoer landene på vei til sultne kunder i nord. Man skulle tro det bare var en gledelig ting. Men det er det ikke. For selv om de to erkefiendene har klart å holde ødeleggelsesvåpnene sine i ro, har mangokrigen brutt ut for lenge siden. De to landene kjemper om verdensherredømme, og da er alle midler tillatt. Kampen går som alltid ut på hvem av landene som er best. Men slik det gjerne er når naboer kjemper: Det er like viktig å sverte sin neste som å hylle seg selv. Kampen har omsider også nådd Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer