Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Mann på avveie

Et vanskelig forhold til foreldrene kan gi et vanskelig forhold til omgivelsene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Barn blir gjerne selv foreldre, oppnår dermed større forståelse for sine egne foreldre, og får derfor sin egen andel av frustrasjoner. Jeg er 49 år og mann, og ser ikke i kortene at jeg selv blir far noen gang. Nøyaktig hvorfor det er blitt sånn vet jeg ikke.

Unnskyld at jeg trekker astrologi inn, men det er statistisk signifikant at mitt tegn, vannmannen, har problemer med å påta seg ansvar. Altså det autoritetene mener er riktig.

Det gjelder også for meg, og har påvirket min relasjon til min mor. Hun har lenge hatt et behov for å fortelle meg hva som var riktig, uten å la seg påvirke av mine meninger. Hun er en nervøs type som ønsker at andre skal ha det godt, slik at hun selv får det bra. Men det blir jo aldri godt nok for henne, aldri helt godt. Hun er sensitiv og lyttende når det går bra, snakker gjerne om alt, bare det ikke vekker hennes frykt for at jeg ikke skal kunne klare meg. Hun er nysgjerrig på verden. Umulig å krangle med. Jeg elsker henne. Jeg har som regel respekt for hennes behov, men har vansker med å akseptere overskridelser på min egen halvdel av banen. Føler meg beslektet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn