Manndomshjemmet

For tre år siden dro Bjørn Gabrielsen (40) til skogs for å bli mann i eget hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Helt siden jeg var liten, har jeg hatt lyst til å bo i ei hytte. Jeg trodde at det bare var flinke folk som gjorde slikt, men nå vet jeg at middels gjøker klarer det, de også.

Bjørn Gabrielsen (40) drar fram samekniven og skjærer en bit av det saltede reinsdyrkjøttet. Nybakt brød og franske oster står innbydende på et hjemmesnekret bord foran den brune, lille hytta i Nordmarka.

- Jeg tok litt hardt i med målene til bordet, så jeg ser ut som en bitte liten gutt når jeg sitter her, sier Gabrielsen og ler.

Han synes det er trist å se hvor fremmede mange mannfolk er i sine egne hjem. De får skifte lyspærer, men har ofte ikke så mye å si på hvordan det ser ut ellers. I hytta til forfatteren og journalisten i Dagens Næringsliv derimot, er det få spor etter kvinnehender. Gardinene i vinduet er laget av ei venninne. Ellers er det meste der av praktiske årsaker. Gabrielsen hadde nemlig lyst til å lære å fikse ting selv. Se sammenhengene og leve enklere og renere. 17. mai 2005 flyttet han ut til ei hytte uten vann og strøm. Tre år etter bor han fremdeles i skogen med et utall sykler, solcellepanel, bøker, diverse hjemmelagede innretninger og de åtte hundene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer