Mannen med røret

Det har hendt at Jon Fredrik Baksaas (52) har ønsket seg en sprekk i gulvet å forsvinne gjennom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- GOD DAG, MINE HERRER!

Telenors konsernsjef er morgenmunter i grå dress med pin stripes, rødprikkete italiensk slips og Telenorpropellen som mansjettknapper. Og en sveis som kan tyde på at det blåser på toppene. Tett og luftig oppå, gråstenket ved ørene og luggen pekende mot høyre. Så har da Jon Fredrik Baksaas det siste året måttet stå imot stormen rundt opsjonsmillioner og datterens russebuss som fikk gratis mobiltelefoner. Og en fredsprisvinner.

Baksaas’ informasjonssjef viser vei til et stort fat med druer og en liten, hårete frukt midt inni Bygg D på Fornebu. Konsernsjefen sier «jeg må ha te, jeg, vet du» til sin informasjonssjef som blir sittende og notere under hele intervjuet. Baksaas kommer til å starte de fleste svarene sine med en kort latter. He-he. To støt. Som en opptattone.

TELENORS HOVEDKVARTER ser ikke ut til å tilhøre vår tid. De enorme buede bygningene gjør menneskene små. Glassveggene skjener mot den blå himmelen. På toppen henger et 210 meter langt digitalt kunstverk som spyr ut blodrøde meldinger: «The soldier bites your stomach». «Eye cut by broken glass – the child walks on a broken leg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer