Mannen, myten og museet

Den ukjente milliardæren Hans Rasmus Astrup (73) bruker millioner på kunst. Og har laget bronsebyste av sin beste jakthund.

Rypejegeren: Den hemmelighetsfulle Hans Ramsus Astrup har mange interesser utover kunst. En av dem er rypejakt. Her sammen med engelsksetteren Cash på jakt på hans private 25000 mål store jaktterreng Sletthallen i Nore og Uvdal kommune.
Rypejegeren: Den hemmelighetsfulle Hans Ramsus Astrup har mange interesser utover kunst. En av dem er rypejakt. Her sammen med engelsksetteren Cash på jakt på hans private 25000 mål store jaktterreng Sletthallen i Nore og Uvdal kommune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hei! STOPP!

Neste lørdag åpner Astrup Fearnley Senter for Moderne Kunst glassdørene i sitt nye hjem ytterst på Tjuvholmen, og hvilken tomt, hvilket hjem! Det er byens beste beliggenhet, ytterst på kaikanten, og himmelropende vakkert, der glasstaket hvelver seg mildt innover og skaper en slik myk start på Oslos havnepromenade. Den arkitektoniske perlen er tegnet av - og her er det på plass med et - selveste Renzo Piano, en italiensk arkitekt som har oppført ikoniske bygg over hele verden, men fremdeles er mest kjent for Pompidou-senteret i Paris fra 1977. Nå har endelig Norge fått sitt Piano, og 200 journalister fra utlandet er ventet til åpningen. Magasinet skulle få en sniktitt sammen med museets direktør, Gunnar B. Kvaran, men blir stanset av en særdeles nidkjær vaktmann. Ikke så rart, han vokter enorme summer.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer