Rypejegeren: Den hemmelighetsfulle Hans Ramsus Astrup har mange interesser utover kunst. En av dem er rypejakt. Her sammen med engelsksetteren Cash på jakt på hans private 25000 mål store jaktterreng Sletthallen i Nore og Uvdal kommune.
Rypejegeren: Den hemmelighetsfulle Hans Ramsus Astrup har mange interesser utover kunst. En av dem er rypejakt. Her sammen med engelsksetteren Cash på jakt på hans private 25000 mål store jaktterreng Sletthallen i Nore og Uvdal kommune.Vis mer

Mannen, myten og museet

Den ukjente milliardæren Hans Rasmus Astrup (73) bruker millioner på kunst. Og har laget bronsebyste av sin beste jakthund.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Hei! STOPP!

Neste lørdag åpner Astrup Fearnley Senter for Moderne Kunst glassdørene i sitt nye hjem ytterst på Tjuvholmen, og hvilken tomt, hvilket hjem! Det er byens beste beliggenhet, ytterst på kaikanten, og himmelropende vakkert, der glasstaket hvelver seg mildt innover og skaper en slik myk start på Oslos havnepromenade. Den arkitektoniske perlen er tegnet av - og her er det på plass med et - selveste Renzo Piano, en italiensk arkitekt som har oppført ikoniske bygg over hele verden, men fremdeles er mest kjent for Pompidou-senteret i Paris fra 1977. Nå har endelig Norge fått sitt Piano, og 200 journalister fra utlandet er ventet til åpningen. Magasinet skulle få en sniktitt sammen med museets direktør, Gunnar B. Kvaran, men blir stanset av en særdeles nidkjær vaktmann. Ikke så rart, han vokter enorme summer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn