Marengs

Cirka 3 timer.

6 romtempererte eggehviter

300 g sukker

Pynt:

Hakkede nøtter

Hakket sjokolade

Hakket krokan

Kakestrøssel.

I stekeovn ved 90 °C

• Slik gjør du: Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og seig. Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut store topper på bakepapir. Du kan også bruke en skje til å lage topper. Vil du pynte med for eksempel hakkede nøtter, så dryss det over før steking. Tørk marengsen midt i ovnen i minst tre timer. Sjekk at de er ordentlig tørre. Store marengs trenger dobbelt så lang tørketid som små.

Tips: Massen blir luftigere hvis du bruker romtempererte eggehviter. Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.