Marinert svinefilet med wokgrønnsaker

4 porsjoner.

4 porsjoner:

350 g ytrefilet av svin

5 ss sesamfrø

2 ss olje

250 g brokkoli

200 g sukkererter

3 vårløk

100 g bønnespirer

Marinert svinefilet med wokgrønnsaker

3 ss vann

Marinade:

3 ss honning, 2 ss soyasaus, 1 ss tomatpuré og ½ ss finrevet fersk ingefær

• Slik gjør du:

Skjær svinefileten i strimler, ca. 1/2 cm tykke. Smelt honningen litt, og bland sammen marinaden. Legg kjøttstrimlene i og la det stå kjølig i 1 time. Rist sesamfrø i tørr panne på middels temperatur til de har fått farge. Avkjøl. Skjær av brokkolienstilkene i strimler og resten i passe små buketter. Skjær vårløk i biter.

Varm litt olje i wokpannen. Ta kjøttet ut av marinaden, og stek det i olje til de har fått farge. Tilsett brokkolistilker og vårløk, og stek i videre 1 minutt. Ha i resten av marinaden, litt vann hvis det er tørt og brokkolibuketter og sukkererter. Kok i 1-2 minutter. Ha i bønnespirer rett før servering og dryss over sesamfrø. Server retten sammen med ris.