Må jeg bryte med mamma?

Moren klarer ikke å snakke om følelser. Datteren er lei overflatisk tomprat, og vurderer å kutte kontakten.

Foto: Jørn H. Moen
Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hjelp! Hva skal jeg gjøre? Sitter hjemme hos min mor, har vært her i over ei uke og vi har omtrent ikke snakket sammen. Jeg går rundt med en vond klump i halsen og har det ikke godt. Jeg ønsker å få klarhet i hva som kan gjøres og eventuelt hvordan. Det ligger selvsagt en historie bak denne tause sommerferien. For å starte med min barndom (som startet for litt over 30 år siden) minnes jeg en trygg og god familie. Foreldrene mine var slik jeg husker det, glade. De var opptatt av å være sammen med oss barna og tok oss med på mange aktiviteter og turer. De helt store samtalene husker jeg ikke, bare at vi gjorde mye, lo og hadde det gøy. Jeg var alltid mest knyttet til min far, husker at jeg satte mest pris på å bli trøstet av ham, følte at han forsto meg mer og har alltid identifisert meg mest med ham. Mitt forhold til moren min har aldri vært åpent, men vi har snakket sammen om overflatiske temaer og hatt det ok. På ett sted i livet ble ikke dette nok for meg, det føltes ikke naturlig å bare skulle snakke om matoppskrifter, naboer og slekt for meg lengre.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer