Maritim kylling

ca. 30 min. 2 pers.

ca. 30 min. 2 pers. 250 g friske blåskjell, evt. 1/2 liten boks hermetiske blåskjell 1 1/2 dl tørr hvitvin 2 kyllingfileter 100 g fersk laks eller ørret 2 hvitløkbåter 1 bunt dill 2 dl kremfløte 1 knivsodd safran, evt. 1/2 ts gurkemeie 150 g båndspagetti 50 g rensede reker I kjele og stekepanne Slik gjør du: Skrubb blåskjellene og damp dem i vinen til de åpner seg. Hold av noen i skallet til pynt, rens resten. Skjær kylling og laks i strimler. Finhakk hvitløk og dill. Varm oljen i en stekepanne og tilsett kylling, laks, hvitløk og dill. Fres til kyllingkjøttet er hvitt rundt det hele. Tilsett vinen fra blåskjellene og fløte. Rør inn safran og la alt trekke et par minutter. Kok pastaen og ha den i safransausen sammen med blåskjell og reker. Pynt med hele skjell. ( Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!