I arbeid: Edle Catharina Norman plukker urter i marka og leverer til de beste restaurantene i Oslo. Her er hun sammen med sousssjef Johan Laursen og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maemo. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
I arbeid: Edle Catharina Norman plukker urter i marka og leverer til de beste restaurantene i Oslo. Her er hun sammen med sousssjef Johan Laursen og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maemo. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Markas grøde

Pass hagen! Oslos beste restauranter er ute etter ugresset ditt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Se der! Bak deg! Vi har vært i skogen i Nordmarka i Oslo i fem timer og står med gress opp til knærne. Nå peker Edle Catharina Norman (61) febrilsk et sted bak ryggen min. -Hva? Hoggorm?! Jeg skvetter. -Nei, natt og dag! utbryter Catharina. -Fullt av dem! Og med det huker hun seg nok en gang ned på knærne i den fuktige jorda, børster bort et par kravlende skogsmaur og napper ett og ett lilla blomsterhode varsomt av stilkene og legger dem i en plastboks. Fra før ligger allerede flere hundre natt og dag-blomster oppå det fuktede kjøkkenpapiret i bunnen av boksen.

Restaurant Maaemo, Oslo sentrum. Utenfor de store vinduene vokser Barcode-rekkas skyskrapere fram i glass, foran suser togene inn på Oslo S. Inne på kjøkkenet legger Esben Holmboe Bang forsiktig én og én natt og dag oppå syltede rabarbrastilker, spede, grønne engsyreblader og knallrosa dråper med rå rabarbrasaft. -Blomstene har en honningaktig aroma, som passer perfekt i desserter, sier Esben. Bak ham er kjøleskapet fylt av poser med ryllikblomster og vassarve, en bøtte med hvite ramsløkblomster og rad på rad med spiselige roser.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn