Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Martin (11) blir funnet død

Dagbladet.no var med faren på likplassen.

SLIK SKJEDDE DET:

Dagbladet.no dekket flodbølgen i Asia 29. desember:

Berørte norske turister kritiserte UD for sein reaksjon og manglende informasjon.

Omfanget av skadene i Aceh-provinsen ble klarere, men fortsatt var ikke hjelpearbeiderene kommet fram. Normalt sett har utenlandske hjelpeorganisasjoner forbud fra myndighetene i Indonesia mot å arbeide i den konfliktherjede provinsen. Det forbudet var nå fjernet, men det tok tid å komme igang med hjelpearbeidet.

Fra Phuket rapporterer Dagbladet om fortvilte mennesker som leter etter sine kjære.

Lille Hannes (1 1/2 år) ble gjenforent med faren sin på sjukehuset i Phuket.

Thailandske myndigheter offentliggjorde en liste der det opplyses at 18 av 473 registrerte omkomne i landet er nordmenn. UD hadde fortsatt kun bekreftet 13 nordmenn drept av tsunamien.

Dagbladets papirutgave rapporterer mer om ødeleggelsene i Khao Lak, og møtte også Morten Aanstad, faren til Marius (15) og Martin (11). Marius ble funnet i live, mens Martin fortsatt var savnet.

- Jeg tror han lever. Jeg tror han er et eller annet sted, og er i live, sa Morten Aanstad til Dagbladet.

Dagbladet.nos John Rasmussen rapporterte videre om de vanskelige arbeidet med opprydding og identifikasjon av lik i Khao Lak.

På en pressekonferanse opplyste utenriksminister Jan Petersen at det var 1376 nordmenn som kunne ha vært i de rammede områdene som man enda ikke hadde hørt noe fra.

- Vi antar at 4450 nordmenn befant seg i de utsatte områdene. Av disse har 3061 meldt fra at de er i god behold, sa Petersen.

Likene ble fraktet vekk fra Khao Lak i semitrailere.

Det ble også kjent at Lyn-trener Espen Olafsen savnet kona og datteren i Thailand.

Dagbladet.no var med da Morten Aanstad fant sønnen Martin (11) på likplassen i Bang Muang. Hele historien sto i papirutgaven neste dag.

En tre år gammel gutt fra Drøbak var funnet omkommet.

FNs medisinske kriseavdeling advarte om at epidemier kan kreve like mange liv som selve flodbølgens herjinger.

Dødstallene hadde passert 45 000, og Røde kors og WHO tror tallet kan bli langt over 100 000.

Statsminister Kjell Magne Bondevik sier til TV2-nyhetene at 20 nordmenn er bekreftet omkommet. Per onsdag 5. januar er tallet redusert til 12 nordmenn bekreftet omkommet.

TEMPELOMRÅDET I BANG MUANG: - Jeg har i hvert fall fått gjort det jeg ble igjen for, sa Morten Aanstad etter at han fant sin sønn Martin blant de omkomne i tempelområdet i Bang Muang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media