Du leser nå Dagbladet Pluss

Marwa (32) drept fordi hun gikk med hijab

Gjerningsmannen hatet muslimer.

RASERI: Det brutale mordet på Marwa al-Shirbini i Dresden opprører Egypt. Her deltakere i begravelsen av kvinnen på mandag. Foto: Asmaa Waguih REUTERS
RASERI: Det brutale mordet på Marwa al-Shirbini i Dresden opprører Egypt. Her deltakere i begravelsen av kvinnen på mandag. Foto: Asmaa Waguih REUTERSVis mer

«HIJAB-MARTYREN» kalles den egyptiske småbarnsmoren Marwa al-Shirbini (32) som forrige tirsdag ble drept med kniv i en rettssal i Dresden av en mann som bare kalles Alex W. (28) Han er rasist, og hadde kalt henne «terrorist» og «islamist-hore», antakelig fordi hun bar hijab.

På mandag ble hun gravlagt i Alexandria i Egypt. Mange hundre hadde møtt opp. Sinte egyptere krevde boikott av Tyskland, ropte slagord mot landet og oppfordret president Mubarak til å ta sterk avstand fra drapet, ifølge CNN.

- Marwas eneste skyld var at hun gikk med et hodeplagg og ikke fant seg i at hun skulle ydmykes på grunn av det, skriver Klassekampens korrespondent Amal A. Wahab i en personlig kommentar i avisa i dag (ikke på nett). Wahab bærer selv hijab og bor i Egypt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.