Marwa (32) drept fordi hun gikk med hijab

Gjerningsmannen hatet muslimer.

RASERI: Det brutale mordet på Marwa al-Shirbini i Dresden opprører Egypt. Her deltakere i begravelsen av kvinnen på mandag. Foto: Asmaa Waguih REUTERS
RASERI: Det brutale mordet på Marwa al-Shirbini i Dresden opprører Egypt. Her deltakere i begravelsen av kvinnen på mandag. Foto: Asmaa Waguih REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«HIJAB-MARTYREN» kalles den egyptiske småbarnsmoren Marwa al-Shirbini (32) som forrige tirsdag ble drept med kniv i en rettssal i Dresden av en mann som bare kalles Alex W. (28) Han er rasist, og hadde kalt henne «terrorist» og «islamist-hore», antakelig fordi hun bar hijab.

På mandag ble hun gravlagt i Alexandria i Egypt. Mange hundre hadde møtt opp. Sinte egyptere krevde boikott av Tyskland, ropte slagord mot landet og oppfordret president Mubarak til å ta sterk avstand fra drapet, ifølge CNN.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer