Marwa (32) drept fordi hun gikk med hijab

Gjerningsmannen hatet muslimer.

RASERI: Det brutale mordet på Marwa al-Shirbini i Dresden opprører Egypt. Her deltakere i begravelsen av kvinnen på mandag. Foto: Asmaa Waguih REUTERS
RASERI: Det brutale mordet på Marwa al-Shirbini i Dresden opprører Egypt. Her deltakere i begravelsen av kvinnen på mandag. Foto: Asmaa Waguih REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«HIJAB-MARTYREN» kalles den egyptiske småbarnsmoren Marwa al-Shirbini (32) som forrige tirsdag ble drept med kniv i en rettssal i Dresden av en mann som bare kalles Alex W. (28) Han er rasist, og hadde kalt henne «terrorist» og «islamist-hore», antakelig fordi hun bar hijab.

På mandag ble hun gravlagt i Alexandria i Egypt. Mange hundre hadde møtt opp. Sinte egyptere krevde boikott av Tyskland, ropte slagord mot landet og oppfordret president Mubarak til å ta sterk avstand fra drapet, ifølge CNN.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer