Maskulint å gi kvinner orgasme

Menn vil ha kos, damer orgasme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNGE MENN SØKER BEKREFTELSE gjennom å gi kvinnen orgasme. Det er viktigere enn selve erobringen. Dermed fremstår mennene som moderne, samtidig som de beholder tradisjonelle maskulinitetskonstruksjoner, sier Sveinung Sandberg, stipendiat ved Universitetet i Bergen til Kilden.

«Hvis hun er fornøyd», så blir jeg det også, er tittelen på en artikkel forskeren har skrevet om temaet i Sosiologisk tidsskrift.

FORSKEREN HAR GJORT flere dybdeintervjuer, fem av kvinner og åtte av menn i begynnelsen av tyveårene. Foredraget var i hovedsak basert på intervjuene av mennene. Undersøkelsen hadde overraskende funn fra studier med store populasjonsbaserte utvalg som utgangspunkt.

Sandberg holdt denne måneden foredrag om funnene sine ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved UiB. Foredraget var i hovedsak basert på intervjuene av mennene.

Funnene hans er overraskende.

TRADISJONELT HAR KJÆRLIGHETSNORMEN stått sterkere hos jenter enn hos gutter. Det har endret seg ved at like mange jenter som gutter nå gjør seksuelle erfaringer utenfor rammen av faste parforhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer