Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Matdrøm

Høy standard, høyt nivå - og forholdsvis høye priser. En tur på Emmas Drømmekjøkken er ikke noe man tar hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  PSST, LA DU merke til de hvite hanskene?

Servitøren, ei jente med hvitt forkle, hvit bluse og hvite hansker hadde nettopp satt fra seg to stk. Emma spesial - restaurantens variant av drinken Kir Royal, der cassisen er byttet ut med kreklingvin. Robinson nikket. Hansker er sikkert vel og bra, men det blir noe litt ufrivillig komisk over det. Noe pretensiøst som kan bli pinlig - hvis resten av måltidet ikke holder mål. På dette tidspunkt visste verken Robinson eller Fredag om det ville skje.

-  BEKLAGER, VI HAR helt fullt!

Mange, Robinson og Fredag inkludert, er blitt møtt med dette når de har forsøkt å få plass på Tromsøs helt klart best omtalte restaurant. Verken lokal- eller riksdekkende presse har spart på superlativene når drømmekjøkkenet i Kirkegata er blitt omtalt. Så for å være på den sikre siden, bestilte Robinson og Fredag først bord, så flybillett.

-  Hvis dere er glade i fisk, vil jeg anbefale menyene Emmas fiskelykke eller Emmas alternative møljedrøm, sa den behanskede servitøren blidt.

Robinson og Fredag tygde på det. Riktignok er Tromsø en fiskeby, men det kunne være spennende å se hvordan drømmeteamet på kjøkkenet behandlet kjøtt. Så da ble det Emmas Nordlysdrøm. Den hørtes utrolig god ut: Pepperristet kongekrabbe med honningtilsmakt chilisaus og krabbesalat med eple. Grillet ørret med ingefær og grov potetmos med basilikum. Indrefilet av kalv med oksehalesaus, valpolicellaglasert stjerneløk og fløtepotet i filodeig. Og hvit sjokolade- og pistasjparfait med sitruskrem.

-  Sekshundre og søttifem kroner er kanskje heller ikke noen ublu pris? undret Robinson.

-  Hvis det smaker like godt som det høres, er det ikke det, sa Fredag.

Vinkartet er voksent, både hva innhold og pris angår. Utvalget for folk uten representasjonskonto er begrenset. Robinson og Fredag forsøkte seg på måtehold og bestilte ei flaske hvitt til forrettene (Turckheim Tokay Pinot Gris Reserve til kroner 385). Til kalven ville de gjerne ha rødt, og da kanskje bare et glass eller to. Utvalget av vin på glass begrenset seg, og servitøren ga uttrykk for at hun ikke var villig til å åpne hva som helst. Robinson og Fredag kunne sikkert presset mer på, men før de fikk trukket pusten var servitøren allerede forsvunnet. Ei lita ripe i lakken. For å gjøre det enkelt, valgte de ei flaske Rhtnevin - Crozes Hermitage fra Belle Père & Fils (428 kroner) er absolutt blant det rimeligste du kan få. Ikke direkte billig, men samtidig ingen upris.

-  TOPPKLASSE. Dette er i toppklasse.

Fredag klarte nesten ikke å styre sin begeistring for kongekrabba. Pepperen tilførte en pikant spiss, eplet i salaten behagelig syre. Og krabba sjøl var himmelsk.

-  Eneste ankepunkt er at det gjerne kunne vært mer av den. For meg må den langbeinte russeren gjerne krabbe helt inn i innerste Oslofjord. Det skal ikke bli noe problem å holde bestanden nede, stol på meg, sa Robinson.

Neste stopp: Ørret. Også denne fikk full score. Fisken var delikat, potet-stappa som fløyel med litt mothaker i form av basilikum. Og slik fortsatte det, den ene retten toppet den neste.

-  Det er lett å ty til klisjeene, men her blir ord fattige. Dette er virkelig bra saker, sa Robinson og tok en bit av kalvefileten.

Kjøttet var lyserødt og så mørt at det nesten smeltet før det nådde tunga. Oksehalesausen, med et markant innslag av sødme, kompletterte kjøttet på perfekt vis. Den vinglaserte løken likeså.

-  Hvis ikke desserten nå blir en liten nedtur, strider det nesten mot naturlovene, sa Fredag. Det viste seg at desserten på ingen måte sto tilbake for det foregående.

-  Interiøret blir kanskje i søteste laget og servitørens vinblemme trekker et hakk ned. Men kjøkkenet er likevel så dyktige at dette blir full pott, konstaterte Robinson.

-  Hør! Hør! sa Fredag.

-  Kan vi stikke innom her neste gang vi er i Tromsø?

Drøm langt mot nord: Bestill bord i god tid hvis du ønsker å nyte Emmas drømmekjøkken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!