Sinte maur gir god fisk: Når du lager ceviche, skal fisken egentlig marineres i lime. Mangler du lime? Et alternativ er å legge fiskestykkene i maurtua.
Sinte maur gir god fisk: Når du lager ceviche, skal fisken egentlig marineres i lime. Mangler du lime? Et alternativ er å legge fiskestykkene i maurtua.Vis mer

Maursommer

Du er aldri for liten til å hjelpe til med å lage mat

Det ligger an til en perfekt start på dagen. De første solstrålene på låvetrappa. En kopp kaffe. En gammel radio som får all musikk til å høres ut som om den er fra 1932. En brødskive med syltetøy. Hanen Lars som spankulerer stolt over tunet sammen med damene sine, på vei til det ikke lenger hemmelige stedet der de gjemmer eggene.Imens sitter jeg og nyter morgenen, og kaffen og brødskiva med syltetøy. Og maur. Mens jeg har nytt sommertilværelsenes skyfrie letthet, har en hel armé av maur marsjert opp på brødskiva, en gruppering spesialtrente krigermaur har beveget seg over treskoa og gir seg i kast med leggen min. Noe liknende skjer seinere på dagen, da en enslig kommandomaur gjør at det blir lenge, lenge til jeg skal sole meg naken på svabergene igjen.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn