Maursommer

Du er aldri for liten til å hjelpe til med å lage mat

Sinte maur gir god fisk: Når du lager ceviche, skal fisken egentlig marineres i lime. Mangler du lime? Et alternativ er å legge fiskestykkene i maurtua.
Sinte maur gir god fisk: Når du lager ceviche, skal fisken egentlig marineres i lime. Mangler du lime? Et alternativ er å legge fiskestykkene i maurtua. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger an til en perfekt start på dagen. De første solstrålene på låvetrappa. En kopp kaffe. En gammel radio som får all musikk til å høres ut som om den er fra 1932. En brødskive med syltetøy. Hanen Lars som spankulerer stolt over tunet sammen med damene sine, på vei til det ikke lenger hemmelige stedet der de gjemmer eggene.Imens sitter jeg og nyter morgenen, og kaffen og brødskiva med syltetøy. Og maur. Mens jeg har nytt sommertilværelsenes skyfrie letthet, har en hel armé av maur marsjert opp på brødskiva, en gruppering spesialtrente krigermaur har beveget seg over treskoa og gir seg i kast med leggen min. Noe liknende skjer seinere på dagen, da en enslig kommandomaur gjør at det blir lenge, lenge til jeg skal sole meg naken på svabergene igjen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer