Du leser nå Dagbladet Pluss

— Jeg er ikke tøff nok til å si unnskyld

«Mia» (21) brukte både fysisk og mental vold mot andre jenter i en årrekke. Stadig flere mobbes i norske skoler.

Letter på sløret: — Jeg tror situasjonen kunne vært en annen om jeg ikke var så usikker på meg selv eller ikke hadde foreldre som var så ansvarsfraskrivende, sier den tidligere mobberen «Mia» (21). Nå bidrar hun i boka «Bitching» for å kaste lys over mobbing.
Letter på sløret: — Jeg tror situasjonen kunne vært en annen om jeg ikke var så usikker på meg selv eller ikke hadde foreldre som var så ansvarsfraskrivende, sier den tidligere mobberen «Mia» (21). Nå bidrar hun i boka «Bitching» for å kaste lys over mobbing.Vis mer

— JEG VET I ALLE FALL OM TRE JENTER som har havnet på psykiatrisk som følge av mobbingen vår. Minst en av dem sliter ennå, sier eksmobberen «Mia».

Ryktespredning. Baksnakking. Utestenging. På ungdomsskolen var «Mia» og en hard kjerne på fire venninner eksperter i alle mobbeteknikkene. I tillegg til den skjulte jentemobbingen — såkalt bitching — benyttet jentegjengen også iblant fysisk vold.

I sin fortid som mobber har «Mia» marsjert inn i et klasserom og klistret ei jente hun hadde noe usnakket med oppetter veggen, mens venninnene lot skjellsordene og truslene hagle. Hun har vært med på å stenge ei jente inne i et avlukke på jentetoalettet. De helte en bøtte med isvann over offeret før de kastet vått toalettpapir på henne og samtidig hamret og sparket i døra.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.