KVINNER I FANGELEIR: Grini var det planlagte kvinnefengselet som ble integrerings- og krigsfangeleir. På det meste satt 5000 nordmenn her under 2. verdenskrig. Over 600 av dem kvinner. Foto: NORGES HJEMMEFRONTMUSEUM
KVINNER I FANGELEIR: Grini var det planlagte kvinnefengselet som ble integrerings- og krigsfangeleir. På det meste satt 5000 nordmenn her under 2. verdenskrig. Over 600 av dem kvinner. Foto: NORGES HJEMMEFRONTMUSEUMVis mer

Med fare for sine liv spionerte de, var kurerer og likviderte forrædere

Men kvinnene tiet om sin kamp mot nazistene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Norske kvinner var med på alle sider innen motstandsarbeidet under 2. verdenskrig, selv om deres innsats er mindre omtalt og forsket på enn menns historier.

Nå er en ny dokumentarfilm i tre deler under navnet «Kvinner og krig» under produksjon av Karivold Film AS. Prosjektet har fått økonomisk støtte fra blant annet Forsvarsdepartementet, Norges hjemmefrontmuseum og Fond for lyd og bilde. Dokumentaren er planlagt ferdig i løpet av året slik at den kan vises i jubileums-året for freden til neste år.

12 kvinner er intervjuet, og filmskaperne vil ved hjelp av deres historier dokumentere kvinners krigsinnsats og hverdagen til norske husmødre under 2. verdenskrig.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn