SMAKEN AV STEDET: - Biene dekker en radius på et par kilometer. Og det de finner, bestemmer hva honningen ender opp med å smake. Foto: Mette Randem
SMAKEN AV STEDET: - Biene dekker en radius på et par kilometer. Og det de finner, bestemmer hva honningen ender opp med å smake. Foto: Mette RandemVis mer

Med honning kan det bli for mye av det gode. Heldigvis

Honningfella.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Smaken av ei brødskive med smør og honning på kjøkkenet til besteforeldrene mine. Av varm melk med honning en kald og forkjølet høstdag. Av lammesteika, når man har penslet den med litt honning like før den er ferdig. Jeg kjenner smaken av honning.

Eller, jeg trodde jeg gjorde det, inntil jeg smakte honningen til min venn Erik.

For noen år siden fikk Erik nok. Han forlot hovedstaden, seilbåten og TV-jobben til fordel for et potensielt katastrofalt ulønnsomt småbruk på Sokna i Buskerud som han kaller Herfragården.

Noe av det første han gjorde - før han fikk lagt inn do og dusj, eller montert vindu i annen etasje - var å få seg bier. Og andre sommeren sto jeg med ham på tunet i birøkterutstyr og hentet inn honning fra kubene som sto i utkanten av tomta.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn