MELLOM BARKEN OG VEDEN: Til høyre for Birger Magnus, i det gamle styrerommet hos NRK, fører en liten dør inn til en hemmelig trapp opp til kringkastingssjefens kontor. Opposisjonen på Stortinget.frykter at kulturdepartementet har laget en plan for å svekke NRK, som Magnus får jobben å gjennomføre. - Jeg har ikke hørt om en slik plan, sier han. Foto: LARN MYHREN HOLAND
MELLOM BARKEN OG VEDEN: Til høyre for Birger Magnus, i det gamle styrerommet hos NRK, fører en liten dør inn til en hemmelig trapp opp til kringkastingssjefens kontor. Opposisjonen på Stortinget.frykter at kulturdepartementet har laget en plan for å svekke NRK, som Magnus får jobben å gjennomføre. - Jeg har ikke hørt om en slik plan, sier han. Foto: LARN MYHREN HOLANDVis mer

Med lisens til å tie

Er NRKs nye styreleder Birger Magnus (59) fanget under Thorhild Widveys skohæl?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet):  «Vandrende grå dress». Latin: Rex Incognitus.

Lite kjent avart av den mer synlige «Topplederen». Habitat: Maktens korridorer og styrerom. Hekker i slutten av tjueåra ved eliteuniversiteter i Europa/USA. Bygger reir i villastrøk på vestkanten. Viser fra ung alder utpreget intellektuell, sosial og analytisk kapasitet.

Voksne individer kjennetegnes ved høy lønn, lett gråstenk i håret og imponerende ganglag som følge av utstrakt fysisk aktivitet i vinterhalvåret. Sikre observasjoner er sjeldne, men det foreligger enkeltfotografier av streifdyr i forbindelse med utnevnelse til sentrale verv i større statseide bedrifter.

Her har vi jammen én. Birger Magnus heter denne. Han er nyutklekket styreleder i NRK, utnevnt av kulturminister Thorhild Widvey (H).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn