Medias verste fiender

Eritrea, Nord-Korea og Turkmenistan er dårligst i verden på pressefrihet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet.no): I disse landene blir man fengslet, torturert og drept for å formidle nyheter eller bloggposter. Sensurerende myndigheter har sluttet å skille mellom bloggere og journalister.

Organisasjonen Reporters Without Borders (Reportere uten grenser) la i dag frem sin årlige Indeks for pressefrihet (Press Freedom Index). Den viser at Kina har fått hard konkurranse om bunnplasseringen. Kina ligger i år på 163. plass, av totalt 169 land. I den andre ytterkanten finner vi Island, Norge, Estland, Slovakia, Belgia, Finland og Sverige - elitedivisjonen for pressefrihet.

- Eritrea er for første gang på sisteplass, men det er ingen overraskelse. Flere journalister har dødd i fengsel, og det finnes ennå ikke privateid media i Eritrea, sier Jean-Frangois Julliard, nyhetsredaktør i Reporter Without Borders, til Dagbladet.no.

HAN HAR SÅ VIDT fått plass til skrivepulten og datamaskinen sin innimellom kasser merket med Burma, Cuba, Sveits og Australia, proppfulle av tall og rapporter. De ansatte jobber i heten en varm høstdag i Paris. RWB er på flyttefot, og før det nye kontoret er klart, må de grenseløse journalistene jobbe i kaoset. Men det er selvfølgelig på langt nær så kaotisk som det deres kollegaer rundt om i verden må forholde seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer