EN GYLDEN SJANSE: Inntil Melania Trump eventuelt kan melde adresseendring til Det hvite hus i Washington, bor hun helt greit hjemme i Versailles-inspirerte Trump Tower på Manhattan. Sammen med sin Donald, sønnen deres Barron (nå 9) og koseløven hans. Foto: Regine Mahaux / Getty Image
EN GYLDEN SJANSE: Inntil Melania Trump eventuelt kan melde adresseendring til Det hvite hus i Washington, bor hun helt greit hjemme i Versailles-inspirerte Trump Tower på Manhattan. Sammen med sin Donald, sønnen deres Barron (nå 9) og koseløven hans. Foto: Regine Mahaux / Getty ImageVis mer

Melania Trump - fra enkle kår i Øst-Europa til USAs nye førstedame?

Melania Trump (45) er supermodellen som fikk sin Kong Midas. Men hvem er egentlig denne jenta fra Slovenia som kan ende i det hvite hus?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er gull alt som glimrer. Som et Versailles i skyskraper-form på Manhattans Fifth Avenue, optimalt lokalisert vegg i vegg med gullsmeden Tiffany & co.:

Trump Tower. Et gigantisk, skinnende fallossymbol i messing, speilglass og rosa marmor, erigert 202 meter opp i himmelen. Høyt der oppe, øverst i Donald Trumps private penthousepalass, omgitt av engler i gullinnrammede takmalerier, gullsøyler, gulltapeter, lysekroner og monogrammer, bor hun.

Kvinnen som en gang het Melanija Knavs, oppvokst i det tidligere Jugoslavia. Kvinnen som fortysket navnet sitt til Melania Knauss, før hun innvandret til Amerika. Og ble den tredje frua til en hissig, mannssjåvinistisk eiendomsbaron med høyt hår, som har skapt seg en politisk karriere av å slenge med leppa mot innvandrere og eh ... kvinner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
 • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
 • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn