OPPSKRIFTER: Lær deg hvordan du kan bake brød og lage smør med Andreas Viestads oppskrifter. Foto: Mette Randem
OPPSKRIFTER: Lær deg hvordan du kan bake brød og lage smør med Andreas Viestads oppskrifter. Foto: Mette RandemVis mer

- Melk eller juice som har gått ut på dato kan fint brukes til brødbaking. Slik baker du brød som Viestad

Andreas Viestad tar for seg grunnmuren i norsk mat - brød og smør.

Noe av det som oftest innvendes mot moderne matlaging, er at den ikke har noe med ”vanlig mat” å gjøre.

Ofte er det en helt riktig innvending. Mye av det du får servert på fine restauranter er skapt nettopp for å ikke minne om det du er vant til.

- Du kunne ikke fått dette hjemme.

Tjue retter, på rekke og rad, med matchende vin, og en enorm stab som skal betjene det hele.

Mye av poenget med å skeie ut er å tilbringe noen timer i en boble, i et rom av uvirkelighet, langt borte fra hverdagen.

HOVEDMAT: - Vi nordmenn har ikke én hovedmat, sa Andreas Viestad. Så innså han brødets rolle. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Samtidig er maten ofte best når den berører oss, når vi kjenner oss igjen. Er det mulig å klare begge deler?

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn