OPPSKRIFTER: Lær deg hvordan du kan bake brød og lage smør med Andreas Viestads oppskrifter. Foto: Mette Randem
OPPSKRIFTER: Lær deg hvordan du kan bake brød og lage smør med Andreas Viestads oppskrifter. Foto: Mette RandemVis mer

- Melk eller juice som har gått ut på dato kan fint brukes til brødbaking. Slik baker du brød som Viestad

Andreas Viestad tar for seg grunnmuren i norsk mat - brød og smør.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Noe av det som oftest innvendes mot moderne matlaging, er at den ikke har noe med ”vanlig mat” å gjøre.

Ofte er det en helt riktig innvending. Mye av det du får servert på fine restauranter er skapt nettopp for å ikke minne om det du er vant til.

- Du kunne ikke fått dette hjemme.

Tjue retter, på rekke og rad, med matchende vin, og en enorm stab som skal betjene det hele.

Mye av poenget med å skeie ut er å tilbringe noen timer i en boble, i et rom av uvirkelighet, langt borte fra hverdagen.

Samtidig er maten ofte best når den berører oss, når vi kjenner oss igjen. Er det mulig å klare begge deler?

Da restaurant Maaemo åpnet i Oslo for seks år siden, var det med en meny som var mer ambisiøs enn man noen sinne tidligere hadde sett og opplevd i Norge. Maten var fantastisk. Krevende, uventet, utfordrende, revolusjonerende.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn