<strong>FRA MELK TIL OST:</strong> Melk, rett fra kua, varer ikke mange dager. All verdens bakterier, de fleste snille, men noen sure og kjipe, herjer nedi melka, og uten pasteurisering varer den ikke. Derfor må jeg gjøre slik budeier og bønder har gjort siden tidenes morgen: Lage ost.
FRA MELK TIL OST: Melk, rett fra kua, varer ikke mange dager. All verdens bakterier, de fleste snille, men noen sure og kjipe, herjer nedi melka, og uten pasteurisering varer den ikke. Derfor må jeg gjøre slik budeier og bønder har gjort siden tidenes morgen: Lage ost. Vis mer

Livet på landet:

Melkeveien: Slik kan du lage mozzarella fra bunnen av

Du trenger andre for å klare deg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal du drive selvberging? Det er på mange måter verdens dårligste idé. Gården i Viestad i Farsund, der min familie så vidt overlevde gjennom beinhardt arbeid, streng gudfryktighet og utvandring, er ikke ved første blikk det beste utgangspunktet for et slikt eksperiment. Ikke ved andre blikk heller. Gården er liten, full av knauser og fjell, ikke jorder, og er nå ganske gjengrodd, tross geitenes ivrige beiting.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer