+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Melodi Grand Prix:
- Boikott er blindspor

Alon Roth (58) Israels ambassadør til Norge er ikke i tvil.

NORGESVENN: Som ung backpacker haiket Alon Roth til Karasjok og forelsket seg i den norske folkesjela. - Norge var min første store kjærlighet, sier han i dag, men innrømmer at han ikke er like glad i norske kunstnere som oppfordrer til boikott av Eurovision-finalen i Tel Aviv. Foto: Nina Hansen
NORGESVENN: Som ung backpacker haiket Alon Roth til Karasjok og forelsket seg i den norske folkesjela. - Norge var min første store kjærlighet, sier han i dag, men innrømmer at han ikke er like glad i norske kunstnere som oppfordrer til boikott av Eurovision-finalen i Tel Aviv. Foto: Nina HansenVis mer

Når to hundre millioner seere retter blikket mot Tel Aviv for å se finalen i Eurovision – eller Melodi Grand Prix – står alt glitteret og glamouren i grell kontrast til rapportene fra utsida: Reportasjer om rakettangrep og gjengjeldelsesoperasjoner. Rapporter om terroraksjoner mot sivile i Israel og nyhetsinnslag om palestinere som blir jaget fra hus og hjem for å gi plass til israelske nybyggere. De siste ukene har konflikten mellom Israel og Palestina tilspisset seg ytterligere, og mange har stilt spørsmål ved om det er riktig at Norge deltar i Grand Prix-jippoen under slike forhold. Israels ambassadør til Norge, Alon Roth, er imidlertid ikke i tvil: Norske kunstnere og artisters oppfordring til boikott er et alvorlig blindspor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.