Mener D-dagen var småtteri

65 år siden D-dagen.

D-DAGEN: Amerikanske tropper klare til å gå i land på Utah Beach 6. juni 1944. Tapstallene var rekordlave, "bare" 2500 soldater døde denne dagen. Foto: AFP
D-DAGEN: Amerikanske tropper klare til å gå i land på Utah Beach 6. juni 1944. Tapstallene var rekordlave, "bare" 2500 soldater døde denne dagen. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| 6. JUNI 1944. Denne dagen ble 24 000 fallskjermsoldater satt inn i Normandie. 7000 skip sto for transport og ilandsetting av rundt 156 000 infanterisoldater på fem ulike strender. De fikk flystøtte fra 5400 jagerfly og 3000 bombefly som gjennomførte 14 000 turer den første dagen.

Denne helga markeres 65-årsjubileet til D-dagen, kodenavnet for de alliertes invasjon av Frankrike. Barack Obama er på plass, sammen med prins Charles, gamle soldater og en rekke andre celebriteter. Frankrikes president Nicolas Sarkozy er vert for markeringen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer