Mener nesten ingenting om innvandring

Fagre ord om toleranse og nesten ingen konkrete forslag. Vi har lest partiprogrammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

12. SEPTEMBER SKJER DET. Når det nærmer seg midnatt vil Geir Heljesen forteller oss om Kristins statsrådsmøydom skal tas, om rødt og grønt blir til brunt, om Carl I. inngår arrangert ekteskap med fetter Per Kristian og hvordan det står til med Kjell Magnes ære.

Oppkjøringen til Stortingsvalget er i gang. Politikerene gjør seg fine for velgerne, og blant de aller heteste temaene er innvandring. SV har dratt på sjarmtur til Pakistan, og de andre partiene gjør sitt beste for å kapre innvandrerstemmene, nå sist under feiringen av Pakistans nasjonaldag i Oslo.

Men hva mener egentlig partiene om innvandring? Vi har gått gjennom partiprogrammene til de største partiene, og det har gått fort. Det har blitt plass til fyndord om toleranse og flerkulturelle fordeler, men lite snakk om konkrete tiltak.

FREMSKRITTSPARTIET. Partiet som håper innvandringspolitikken skal føre dem inn i de riktige korridorene, vier i partiprogrammet innvandring stor plass. Programmet på 98 sier har ikke overraskende flest konkrete og omstridte forslag.

• Innvandringsstopp:  Arbeidskraft skal primært finnes innenfor Norges grenser, sekundært fra EØS. Spesialkomeptanse kan finnes utenfor EU, det må være tidsbegrenset innvandring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer