ÅTTI ÅR OG HELT I HUNDRE : Astrid Nøklebye Heiberg (80) synes det kan være naturlig at 70-åringer er i jobb, og positivt at 80-åringer er det. Selv prøvde hun ut pensjonistlivet uten særlig hell. Hun var statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet fram til april i år. Hun er utdannet psykiater, og har tidligere vært statsråd for Høyre og president i Røde Kors. Foto: Lars Eivind Bones
ÅTTI ÅR OG HELT I HUNDRE : Astrid Nøklebye Heiberg (80) synes det kan være naturlig at 70-åringer er i jobb, og positivt at 80-åringer er det. Selv prøvde hun ut pensjonistlivet uten særlig hell. Hun var statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet fram til april i år. Hun er utdannet psykiater, og har tidligere vært statsråd for Høyre og president i Røde Kors. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Mener pensjonister ikke har godt av å bare ha fri

Astrid Nøklebye Heiberg ble dorsk og dvask og sur. Og misunnelig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Ser dere? Slik bretter man konvolutthjørner! Du bare smetter lakenet inn slik og under og inn...! Ser dere? Nesten strøkent!

Svisj! Svosj! Flakk! Med kjappe håndbevegelser smeller Astrid Nøklebye Heiberg et gammeldags laken på plass på en beboer-seng på Paulus sykehjem i Oslo foran seg før hun kaster på plass sengeteppe og puter.

- Selvsagt kan jeg brette konvolutthjørner, tross alt begynte jeg som vaskehjelp på Aker sykehus i Olympiaferien i toogfemti, da var jeg knapt fylt 16. Men nå til dags er det vel mer vanlig å smette på et stretchlaken, eller hva? Så, hva skal vi gjøre nå, gå ut og rake?

Nett og lett i skrott, fresk og fresh og kvikk i blikk under hvit lugg. Astrid Nøklebye Heiberg. Høyres perpetuum mobile, dette evighetsmaskineri av en selvgående, el-sykkel-syklende energipropell fra Oslo vest.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn