Menn uønsket

Det dukker stadig opp områder der menn nektes adgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNGANGSPORTALEN TIL strand nummer 134 i den italienske badebyen Riccione er drapert i hvitt. Fra den lille innsjekkingsskranken noen meter innenfor går en betongsti ned mot havet. Sollyset og sanden gjør at ikke alle legger merke til at gangstien er malt i rosa.

Etter å ha gått noen meter stopper likevel de fleste ved en tausperring og to forbudsskilt: «Misses area only. Gentlemen are not allowed» står det skrevet med rosa på svart bakgrunn. For den som ikke kan lese, er det satt opp et skilt med en lett karikert latino lover. En rosa strek tvers over skiltet etterlater ingen tvil: Her går grensa til Pink Beach.

Noen menn har klagd på diskriminering, andre menn har tilbudt strandsjef Eleonora Ravaglia opp til 100 euro for å få lov til å entre området. Hun har ikke latt seg bestikke. Hunder og strandgutten, men ingen andre hankjønn – verken barn eller voksne – har adgang til fasilitetene på den andre siden av det hvite tauet.

KVINNESTRANDA VED ADRIATERHAVET er ny av året, men rundt om i Europa og resten av verden er det de siste åra dukket opp en rekke soner forbeholdt kvinner. Du kan sjekke inn på mannefrie hoteller i Spania, Italia, Sveits og USA, plassere bilen i tyske parkeringshus uten å risikere å møte en mann og benytte taxiselskaper kun for damer i blant annet London og Moskva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer