- Menneskefiendtlig hijab

- Med sløret følger «en hel pakke» med krav om segregering av kjønnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opplysningstiden er vårt frie demokratis jordmor. Kjernen i opplysningstiden er kritisk fornuft og opprør mot undertrykking, ikke minst mot religiøse dogmer og undertrykkelse. Dette idealet ser det ikke ut til at Dagbladet.no sin journalist, Zakia Ahmed Akkouh, har forstått. Og nettopp derfor bærer det så galt av sted i hennes innlegg ”Størst av alt er friheten”.

Først en takk til Zakia Ahmed Akkouh for at hun lånte tittelen fra min forrige bok, Men størst av alt er friheten. Jeg mener dog at Akkouh har misforstått begrepet frihet. Zakia Akmed Akkouh innlegg føyer seg inn i den lange rekken av innlegg vi har sett de siste årene fra de hijab-kledde rekkene, som synes å sidestille frihet med å underkaste seg religiøse undertrykkende dogmer, og som attpåtil velger å ikle seg et plagg som symboliserer en ideologi som står for ren formørkelse av samfunnet vårt og rasering av menneskerettigheter.

Den klassiske debatteknikken er generaliseringer med ”jeg-et” i sentrum (offerrolle), kjemisk fritt for fakta eller forsøk på dokumentasjon, samt stempling av meningsmotstandere med degraderende etiketter (som at jeg er ”fundamentalist”, noe som også er en ganske så problematisk karakteristikk av en ikke-religiøs person).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer