Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Merethe (39) mistet søsteren sin og ble mor til niesen, Marthea. - Jeg har aldri angret

- Selv om vi kan krangle, har hun aldri brukt mot meg at jeg ikke er den ordentlige mammaen hennes. Det synes jeg nesten er litt rart, sier Merethe Ragnardotter Flakk (39).

NY MAMMA: Marthea (12) pleide å kalle Merethe Ragnardotter Flakk (39) for Tante Tøff. Nå kaller hun henne mamma. Foto: Anita Arntzen
NY MAMMA: Marthea (12) pleide å kalle Merethe Ragnardotter Flakk (39) for Tante Tøff. Nå kaller hun henne mamma. Foto: Anita Arntzen Vis mer

Søsteren min døde 17. november 2009. Jeg var på besøk hos en venninne da mamma ringte. Hun hadde problemer med å snakke. Hun sa bare at Tina var død, så måtte hun legge på.

«Nei, det er ikke sant», tenkte jeg. Så ringte mamma opp igjen. Tina hadde fått et astmaanfall, hun hadde pustemaskin hjemme, men hadde ikke rukket å få den i gang. Hun døde av hjertestans, 35 år gammel.

Jeg reiste fra Oslo til Lista dagen etter. Marthea hadde ennå ikke fylt fem år. Hun har to eldre halvsøsken, men de var på ferie i Thailand med faren sin. ­Faren til Marthea hadde vært ute av bildet i ett års tid, og hadde flyttet til Danmark for å bli frisk fra rusmisbruk.

Marthea var så liten, men jeg tror hun skjønte at mammaen hennes var død, samtidig som hun ikke skjønte det. Hun skjønte det mer da vi sa at mam­maen var blitt en engel.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?