Middelhavsburger med sild

4 porsjoner.

4 tomater

salt og pepper

4 ss olivenolje

100 g ruccolasalat

4 store basilikumblader

4 stk. matjessildefileter

eventuelt vanlige, godt utvannede, sildefileter

4 bagetter eller andre småbrød.

Om du bruker vanlige sildefileter, må disse vannes ut godt, legg dem gjerne i melk.

Tørk dem godt etter utvanning og skjær dem i ca. 2 cm store biter, skjær på skrå av fileten. Skjær et kryss på toppen av tomatene og dypp dem noen sekunder i kokende vann og deretter noen sekunder i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene i båter og ta ut kjernene. Legg tomatene på et ildfast fat og dryss salt og pepper over og litt olivenolje. Bak tomatene 30 minutter i stekeovn på 50 grader. Vask og tørk ruccolasalat og basilikumblader. Del 4 bagetter eller liknende småbrød i to og dekk den ene halvdelen med salatblad. Legg tomatbåter over og dekk med sildebiter og litt basilikum på toppen. Legg den andre halvdelen brød over og server.