Middelhavsuppe med yoghurt

4 porsjoner.

1 stk. løk, 2 båt hvitløk

1 ss smør

2 stilk stangselleri

2 stk. gulrot

1 boks hermetiske tomater

1 1½ dl rødvin

12 dl grønnsaksbuljong (utblandet)

1 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

200 g hermetiske brune bønner

250 g hermetiske røde bønner

1 g squash

1 ss tomatpuré

1 ss hvetemel

1 beger matyoghurt

1 ts salt, 0,5 ts pepper

• Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5. minutter. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre ca. 15 minutter. Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpurre, hermetiskebønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett 1 ss hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen.

Oppskriften levert av melk.no