Du leser nå Dagbladet Pluss

Midt på natta sparket Whiteboy og Bowie inn døra og sto foran senga med en M16 i hendene

- Det var kanskje min egen skyld at jeg ble skutt, sier Lene Wikander.

FORBANNA PÅ ORDBRUKEN: - Hvis du har fått brystkreft, forventes det at du skal snakke om det på en bestemt måte. Og hvis du «taper» mot kreften, har du «bare deg selv å takke», sier Lene Wikander oppgitt. Foto: JØRN H. MOEN
FORBANNA PÅ ORDBRUKEN: - Hvis du har fått brystkreft, forventes det at du skal snakke om det på en bestemt måte. Og hvis du «taper» mot kreften, har du «bare deg selv å takke», sier Lene Wikander oppgitt. Foto: JØRN H. MOENVis mer

(Magasinet): - Jeg blir så jævlig forbanna!

Skribent, blogger, journalist, forfatter og fargeklatt Lene Wikander rister på det glattbarberte hodet.

Stemmen er av «utetypen», og raspende hes etter mange års høyt sigarettforbruk.

- Altså, hvis du har fått brystkreft, så forventes det at du skal snakke om det på en helt bestemt måte. Det skal være en berikelse, du skal stå i det.

- Og så er det denne voldsomme krigsterminologien som brukes. Du skal kjempe slaget. Vinne kampen. Slåss mot sykdommen. Og hvis du ikke klarer det, står det ofte i dødsannonsen: «Tapte kampen mot kreften».

Wikander hever øyenbrynene.

- Det er en elitistisk tone i det, basert på en type machiavellisk «du er din egen lykkes smed»-tanke. Dypest sett handler det om å påføre folk skyld.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.