Kjent og kjær: Gammel restaurant har fått ny beliggenhet — og nytt navn. New Delhi kjører safe. Og godt.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
Kjent og kjær: Gammel restaurant har fått ny beliggenhet — og nytt navn. New Delhi kjører safe. Og godt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Milde Madras!

Folka bak restauranten New Delhi kan kunsten å skryte. I tillegg lager de god mat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Har vi ikke sett ham før? undret Fredag, etter å ha blitt ønsket velkommen av en staselig eldre herre med blå turban og langt hvitt skjegg.

Robinson nikket. Ganske riktig, for den hyggelige herren viste seg å være selveste Gurdial Singh, mannen som ble Norges første indiske kokk og kjøkkensjef da han gjorde sin entré i Oslos restaurantverden på begynnelsen av 80-tallet. Siden har familien Singh fra Punjab drevet flere restauranter på skiftende adresser i hovedstaden.

Nå holder de hus i lokaler i Øvre Slottsgate, hvor det er høyt under taket og veggene prydes av både abstrakt og figurativ kunst som får tankene til å fly mot det indiske subkontinentet. Stemningen er varm og sympatisk. Servicen hyggelig. Og selvbildet deilig unorsk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn