- Miljøgevinsten blir null

Forsker tviler på at månelandingen på Mongstad kommer til å virke.

MONGSTAD: Industriinnlegget krever mer energi enn alle Oslos husstander til sammen. I mange år har sterke krefter jobbet for å bygge gasskraftverk for å sikre energitilgangen her. Men gasskraft har vært kontroversielt i norsk offentlighet. Rense-kompromisset gjorde bygging mulig.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MONGSTAD: Industriinnlegget krever mer energi enn alle Oslos husstander til sammen. I mange år har sterke krefter jobbet for å bygge gasskraftverk for å sikre energitilgangen her. Men gasskraft har vært kontroversielt i norsk offentlighet. Rense-kompromisset gjorde bygging mulig. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I JENS STOLTENBERGS nyttårstale i 2007 lanserte han den omtalte «månelandingen», utslippene fra gasskraftverket på Mongstad skulle renses for CO2 innen 2014.

INDUSTRIANLEGGENE PÅ MONGSTAD er storforbruker av energi og Statoil har i årevis jobbet for et gasskraftverk for å få strøm nok. SV gikk i Soria-Moria-erklæringen endelig med på bygging av gasskraft, men bare med rensing fra første dag. Siden har de måtte tåle flere utsettelser.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer