- Miljøgevinsten blir null

Forsker tviler på at månelandingen på Mongstad kommer til å virke.

MONGSTAD: Industriinnlegget krever mer energi enn alle Oslos husstander til sammen. I mange år har sterke krefter jobbet for å bygge gasskraftverk for å sikre energitilgangen her. Men gasskraft har vært kontroversielt i norsk offentlighet. Rense-kompromisset gjorde bygging mulig.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MONGSTAD: Industriinnlegget krever mer energi enn alle Oslos husstander til sammen. I mange år har sterke krefter jobbet for å bygge gasskraftverk for å sikre energitilgangen her. Men gasskraft har vært kontroversielt i norsk offentlighet. Rense-kompromisset gjorde bygging mulig. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| I JENS STOLTENBERGS nyttårstale i 2007 lanserte han den omtalte «månelandingen», utslippene fra gasskraftverket på Mongstad skulle renses for CO2 innen 2014.

INDUSTRIANLEGGENE PÅ MONGSTAD er storforbruker av energi og Statoil har i årevis jobbet for et gasskraftverk for å få strøm nok. SV gikk i Soria-Moria-erklæringen endelig med på bygging av gasskraft, men bare med rensing fra første dag. Siden har de måtte tåle flere utsettelser.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer