Min favorittvin

Se hva kjendisene har i vinglasset. SOMMERENS BESTE HVITVINER SOMMERENS BESTE RØDVINER Superkokkene anbefaler Min favoritt - kjendisenes favoritter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torkjell Berulfsen, programleder NRK Hvitvin: Fransk Tokay Pinot Gris til 101 kroner. Den er svakt krydret, fuktig og rund.Rødvin: Quinta do Crasto 1998 til kroner 167. En portugisisk vin fra bestillingsutvalget som er verdt å vente på. Den klapper på kroppsdeler du ikke visste du hadde, og beviser at det finnes en Gud. Den er fantastisk nydelig. Vakker. Jan Vardøen, bareier og kunster Hvitvin: Jeg anbefaler en Prosecco-vin, en perlende hvitvin til 80 kroner. Både Valdizze og Boheme. Den er kjempegod! Den er tørr og ukomplisert. Den gir en champagnefølelse, men er så billig at du kan bruke den til hverdags. En hverdagsvin. Rødvin: En Amarone-vin. En italiensk vin laget på tørkede druer. Den er tykk og søtlig. Altervinaktig. Peiskos på skinnfellen. Den er syndig. Brita Garden, programleder NRK Hvitvin: Chablis er definitivt en god vin. Nå har den også kommet på kartong. Det er min store lykke i sommer, eller ulykke - ettersom... Rødvin: Jeg liker veldig godt spanske riojaviner. En sikker vinner, føler jeg. Jeg husker ikke helt noe navn. Ellers pleier jeg å spørre på Polet. Det klaffer stort sett alltid. Lars Barmen, TV-kokk Hvitvin: Meursault Blagny fra Matrot. En veldig kraftig vin. Man må ha heftig mat for å balansere den. Skal man først drikke hvitvin, må man ha en hvitvin med litt trykk i. Rødvin: Ch. Musar er en morsom vin. Det er libanesisk vin. Den har konkurrert mot bordeauxviner og vunnet. Ellen Arnstad, sjefredaktør i Henne Hvitvin: Zonnebloem chardonnay fra Stellenbosch i Sør-Afrika. Den oppdaget vi da vi selv var i området. Den er fuktig og litt eiket. Det er en meget smakfull hvitvin. Rødvin: Anbefaler Faustino I. Det var den første vinen mannen min serverte meg for 17 år siden, og vi kommer stadig tilbake til den. Den er fyldig og kraftig og man må tilpasse maten til den. Andrine Sæther, skuespiller Hvitvin: Jeg har funnet ut at chablis er godt. Den er tørr, og slutter der den skal. Rødvin: Copertino Eloquenzia er god. Det er en god og rund vin. Jeg spør alltid etter en rund vin på Polet, og denne har jeg kjøpt flere ganger. Wenche Foss, skuespiller Hvitvin: Jeg kan vel egentlig ikke anbefale noe. De vet, jeg begynte ikke å drikke før jeg ble femti år, men det er det ikke mange som tror. Da lærte min mann meg å like gode hvite burgundere. Men nå har jeg ikke noe sted å gjøre av flaskene, så jeg har begynt med papp! Rødvin: Rødvin har jeg ikke greie på, så her ber jeg Polet anbefale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer