Min! Min!

Barn må lære å dele. Men med makt?

SLIK FÅR DU BARNA TIL Å DELE: Ved å gi dem trygghet på at de eier tingene sine går det mye bedre enn om man fremtvinger deling, mener Jesper Juul. Dette er Mattis Rosnes Berentsen (2 1/2) og Martine Økland Samland (2 1/2) som leker fint i Krabat barnehage i Stavanger. 
Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
SLIK FÅR DU BARNA TIL Å DELE: Ved å gi dem trygghet på at de eier tingene sine går det mye bedre enn om man fremtvinger deling, mener Jesper Juul. Dette er Mattis Rosnes Berentsen (2 1/2) og Martine Økland Samland (2 1/2) som leker fint i Krabat barnehage i Stavanger. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har et sosialt og velfungerende barn på 2 år. Når han leker med andre barn, dukker det stadig opp konflikter omkring deling. Min utfordring når det gjelder deling ligger ikke så mye hos barna, men hos foreldrene som skal mekle i delesituasjonen. Mange ganger opplever jeg at foreldre tvinger barna sine til å låne bort leker. Jeg forsøker å si til sønnen min: «Han vil ikke låne bort akkurat nå. Vi finner noe annet å leke med». Flere ganger har jeg opplevd at foreldrene da beordrer sine barn til å låne bort leken. De tar fra dem leken med makt for å gi den til min sønn. «De må lære seg å dele», sier de.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer