Du leser nå Dagbladet Pluss

Misbrukt av den «snille» mannen i 8 år

- Han sa ingen kunne elske meg, forteller Karianne Lund Boge. Overgriperen mente hun burde være takknemlig for alt han hadde lært henne om seksualitet.

VONDE ÅR: I åtte lange år ble Karianne manipulert og misbrukt av den «snille» mannen i nabolaget - som hadde brukt år på å bygge opp tillit hos den lille jenta. At han ikke forgrep seg hver gang, men at han innimellom var den «samme gamle» og snille utgaven, gjorde henne enda mer forvirret. Foto: Privat
VONDE ÅR: I åtte lange år ble Karianne manipulert og misbrukt av den «snille» mannen i nabolaget - som hadde brukt år på å bygge opp tillit hos den lille jenta. At han ikke forgrep seg hver gang, men at han innimellom var den «samme gamle» og snille utgaven, gjorde henne enda mer forvirret. Foto: PrivatVis mer

Det er 17. mai i Oslo. Flaggene vaier fra både stenger og barnehender. I en sentrumsnær bydel bor ti år gamle Karianne Lund, nest yngst i en søskenflokk på fem. Hun er en glad og sosial jente som elsker jazzballett. Nå tripper hun ubekymret rundt i små pensko og en sommerlig, gulfarget kjole. Fri for bekymringer. Full av forventninger. Og iskrem.

Straks skal hun løpe inn i huset til den 53 år gamle mannen i nabolaget – inn den samme døra som hun har løpt så mange ganger de siste åra.

Hun vet ikke da, at når hun kommer ut igjen, er den ubekymrede barndommen forbi.

Hjerteskatten

Han er aktiv i menigheten og kjent som den snille mannen i gata. Det trenger verken være fest eller nasjonaldag for at han skal dele raust om seg med søtsaker. Alle barna er glade i ham, og han er glad i dem. Han er ekstra glad i Karianne - han kaller henne «hjerteskatten» sin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.