Mission: Impossible

Hvordan Arbeiderpartiet skal vinne neste valg? Med filmeffekter. Litt sånn Tom Cruise-aktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hei, jeg ringer fra Arbeiderpartiet. Har du sett filmen «Minority Report» med Tom Cruise?

- Hva tenker du på?

- Du vet, den filmen som åpner med at Tom Cruise står alene midt i et svart rom? Vi ser for oss Helga Pedersen som en mellomting mellom Tom Cruise i «Minority Report» og Al Gore i «En ubehagelig sannhet». Helga er jo leder av Arbeiderpartiets programprosess fram mot Landsmøtet i 2009. Kunne det være interessant for Magasinet?

Telefonoppringningen fra Arbeiderpartiets informasjonssjef kommer en grå formiddag i november. Noen timer seinere står vi i et møterom i Fiskeridepartementet. Fiskeskøyter og seilskuter i miniatyr og montre er ryddet til side sammen med bord og stoler for å gi plass til lyskastere, skjermer, monitorer og tv-kameraer. Midt på gulvet har noen laget et kryss med kraftig tape. Oppå krysset står fiskeriminister Helga Pedersen. Hun likner verken på Tom Cruise eller Al Gore, men har knyttet skjerfet sitt på samme måte som Mette-Marit.

Fiskeriministeren fukter leppene, trekker pusten - og er klar til å lese teksten som står i kjøreplanen under bildet av Tom Cruise: «Hei, og velkommen til Arbeiderpartiets programdebatt. Vi skal lage et program vi går til valg på i 2009. Du kan være med på å bestemme hva som skal stå i dette programmet. Hva skal vi leve av i framtida? Kan vi løse klimaproblemene? Hvordan kan vi gjøre skolen og eldreomsorgen bedre? Alt dette - og mye mer - skal vi diskutere i et stort, politisk verksted som vil vare gjennom hele 2008.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer