- Mister du undringen, er du ikke lenger et menneske

- Men en gulrot. Møt Kolbein Falkeid i Portrettet.

- TIDLIGERE SKREV JEG OM DE YTRE TING: - Etter at Helga, datteren min, døde, oppdaget jeg at tingene egentlig bare er støv, sier lyrikeren Kolbein Falkeid.  Foto: Tom Martinsen/Dagbladet
- TIDLIGERE SKREV JEG OM DE YTRE TING: - Etter at Helga, datteren min, døde, oppdaget jeg at tingene egentlig bare er støv, sier lyrikeren Kolbein Falkeid. Foto: Tom Martinsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Døden er ikke så skremmende som før. Folk jeg var glad i har gått foran og kvistet løype. De var skogkarer og fjellvante. Jeg finner nok frem. DET ER EN SÅNN GRÅBLEIK DESEMBERDAG og et havkaldt gufs jager gjennom Haugesunds gater. Vi trykker på dørklokka i Strandgata 54, venter, venter, venter. Brått buldrer den rustne røsten til Kolbein Falkeid gjennom callinganlegget, «inn i gangen», roper han, «heis til venstre », «ned i første etasje».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer