Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Mister du undringen, er du ikke lenger et menneske

- Men en gulrot. Møt Kolbein Falkeid i Portrettet.

- TIDLIGERE SKREV JEG OM DE YTRE TING: - Etter at Helga, datteren min, døde, oppdaget jeg at tingene egentlig bare er støv, sier lyrikeren Kolbein Falkeid.  Foto: Tom Martinsen/Dagbladet
- TIDLIGERE SKREV JEG OM DE YTRE TING: - Etter at Helga, datteren min, døde, oppdaget jeg at tingene egentlig bare er støv, sier lyrikeren Kolbein Falkeid. Foto: Tom Martinsen/Dagbladet Vis mer

Døden er ikke så skremmende som før. Folk jeg var glad i har gått foran og kvistet løype. De var skogkarer og fjellvante. Jeg finner nok frem. DET ER EN SÅNN GRÅBLEIK DESEMBERDAG og et havkaldt gufs jager gjennom Haugesunds gater. Vi trykker på dørklokka i Strandgata 54, venter, venter, venter. Brått buldrer den rustne røsten til Kolbein Falkeid gjennom callinganlegget, «inn i gangen», roper han, «heis til venstre », «ned i første etasje».

— Ned?!

— Ned, ja. FØRSTE ETASJE! Trykk på EIN!

Og der, i første etasje, på grunnplanet, der står Kolbein Falkeid, lang og smal, skallet og gapskrattende, skjegget er hvitt, barten nikotingul. Han står alltid der når det kommer gjester, for dette er ikke en vanlig heis, men en heis som på et forunderlig vis går sidelengs nedover, og alle blir aldeles forvirret av den heisen. Det er nok derfor Kolbein Falkeid står der. Han liker å se forvirringen.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?