- Mister du undringen, er du ikke lenger et menneske

- Men en gulrot. Møt Kolbein Falkeid i Portrettet.

- TIDLIGERE SKREV JEG OM DE YTRE TING: - Etter at Helga, datteren min, døde, oppdaget jeg at tingene egentlig bare er støv, sier lyrikeren Kolbein Falkeid.  Foto: Tom Martinsen/Dagbladet
- TIDLIGERE SKREV JEG OM DE YTRE TING: - Etter at Helga, datteren min, døde, oppdaget jeg at tingene egentlig bare er støv, sier lyrikeren Kolbein Falkeid. Foto: Tom Martinsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Døden er ikke så skremmende som før. Folk jeg var glad i har gått foran og kvistet løype. De var skogkarer og fjellvante. Jeg finner nok frem. DET ER EN SÅNN GRÅBLEIK DESEMBERDAG og et havkaldt gufs jager gjennom Haugesunds gater. Vi trykker på dørklokka i Strandgata 54, venter, venter, venter. Brått buldrer den rustne røsten til Kolbein Falkeid gjennom callinganlegget, «inn i gangen», roper han, «heis til venstre », «ned i første etasje».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer